poolservice i stockholm

Poolservice Stockholm: En Dyk in i Det Perfekta Poolunderhållet

Svalka och Njutning i Din Egen Pool

Välkommen till Poolservice Stockholm, din väg till en strålande och välskött pool där du kan koppla av och njuta av solen. Att äga en pool är en dröm för många, men det kräver också sitt underhåll. Här är vi för att hjälpa dig! I den här artikeln kommer vi att utforska allt du behöver veta om poolservice i Stockholm, från att rengöra din pool till att hålla vattnet i perfekt balans och mer. Låt oss dyka in!

Rengöring och Skötsel

Poolrengöring är nyckeln till att ha en pool som alltid är redo för ett dopp. Här är några tips och tricks för att hålla vattnet kristallklart:

Regelbunden Skimming och Städning

När det gäller poolskötsel är det viktigt att börja med det grundläggande. Regelbunden skimming är ett måste för att fånga upp löv, skräp och insekter som kan hamna i din pool. Detta kan göras med en skimmer eller en manuell näträfsa. Städning av poolens botten och väggar är också nödvändigt för att avlägsna smuts och alger.

Pro Tips:

 • Skimma poolen åtminstone en gång om dagen under högsäsong.
 • Använd en automatisk poolrengörare för effektiv bottenrengöring.

Balansera pH-nivån

pH-nivån är avgörande för poolvattenkvaliteten. Om pH-nivån är för hög eller för låg kan det vara skadligt för din hud och ditt poolutrustning. Använd en testkit för att mäta pH-nivån regelbundet och justera den om det behövs. Poolservice Stockholm kan hjälpa dig med detta om du inte är säker på hur det görs.

Pro Tips:

 • Målet är att hålla pH-nivån mellan 7,2 och 7,6.
 • Använd pH-justerare som natriumbikarbonat eller muriatsyra.

Poolchock

En poolchock är ett kraftfullt rengöringsmedel som används för att eliminera bakterier, alger och andra föroreningar i poolen. Det är viktigt att chocka poolen regelbundet, särskilt efter kraftig användning eller starkt regn.

Pro Tips:

 • Följ tillverkarens anvisningar för poolchockprodukter.
 • Använd skyddsutrustning när du hanterar kemikalier.

Rengör Filter och Pump

Din pools filter och pump är hjärnan och hjärtat i din pool. Det är viktigt att rengöra och underhålla dem regelbundet för att säkerställa att vattnet cirkulerar korrekt och håller sig rent.

Pro Tips:

 • Skölj filterpatronen eller backspola sandfiltret en gång i veckan.
 • Kontrollera pumpens korg för skräp och rengör den vid behov.

Vattenvård och Kemikalier

Nu när vi har täckt rengöring och skötsel är det dags att titta på vattenvård och användningen av kemikalier för att hålla ditt poolvatten säkert och behagligt.

Testa Vattenkvaliteten

Att testa vattenkvaliteten är en central del av poolservice i Stockholm. Du vill se till att ditt vatten är balanserat och fritt från skadliga bakterier. Använd ett testkit för att mäta klor- och bromnivåerna, alkaliniteten och cyanursyran.

Pro Tips:

 • Testa vattenkvaliteten minst en gång i veckan.
 • Justera kemikaliehalterna enligt testresultaten.

Använd Klor eller Brom

Klor och brom är de två vanligaste desinfektionsmedlen som används i pooler. De dödar bakterier och håller vattnet rent. Du kan använda tabletter, granulat eller flytande produkter beroende på dina preferenser.

Pro Tips:

 • Klor är mer effektivt vid högre temperaturer, medan brom fungerar bättre vid lägre temperaturer.
 • Använd en automatisk klor- eller bromdispenser för jämn fördelning.

Förebygg Algtillväxt

Alger kan snabbt förvandla din pool till en grön soppa om du inte är försiktig. Använd en algicid för att förebygga tillväxten av alger och håll din pool gnistrande ren.

Pro Tips:

 • Applicera algicid regelbundet enligt tillverkarens rekommendationer.
 • Borsta poolens ytor för att förhindra algtillväxt.

Säkerhet och Årlig Service

Poolservice i Stockholm handlar inte bara om att hålla vattnet rent. Det handlar också om säkerhet och regelbunden underhåll. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Installera Säkerhetsåtgärder

Säkerhet går alltid först när det gäller pooler. Se till att din pool är utrustad med en säkerhetsstängsel, en poolalarm och livräddningsutrustning. Detta är särskilt viktigt om du har barn eller husdjur.

Pro Tips:

 • Kontrollera att säkerhetsstängslet är i gott skick och att låset fungerar korrekt.
 • Testa poolalarmen regelbundet för att säkerställa att den fungerar.

Årlig Service av Poolutrustning

En gång om året är det klokt att få en professionell poolservice i Stockholm

att göra en fullständig genomgång av din poolutrustning. De kan upptäcka och åtgärda eventuella problem innan de blir större och dyrare att reparera.

Pro Tips:

 • Boka din årliga service i god tid, helst på våren innan säsongen börjar.
 • Låt proffsen kontrollera pumpar, filter, rör och all elektrisk utrustning.

Vanliga Frågor om Poolservice Stockholm

Här är några vanliga frågor som poolägare ofta har om poolservice i Stockholm:

1. Hur ofta bör jag rengöra min pool?

Du bör rengöra din pool regelbundet, helst dagligen under högsäsong. Skimming, borstande och rengöring av filter bör vara en del av din rutin.

2. Vad är den optimala temperaturen för poolvatten?

Den optimala temperaturen för poolvatten varierar beroende på personliga preferenser. Många föredrar vattentemperaturer mellan 25-28 grader Celsius.

3. Vilken typ av kemikalier bör jag använda för min pool?

Det beror på din pools specifika behov, men vanliga kemikalier inkluderar klor, brom, pH-justerare och algicid. En poolservice i Stockholm kan ge dig råd om de bästa produkterna för din pool.

4. Hur kan jag förebygga grönaktigt vatten?

För att förhindra att ditt vatten blir grumligt eller grönaktigt bör du regelbundet testa och justera vattenkemikalierna, använda algicid och borsta poolens ytor.

5. Vilken typ av filter är bäst för min pool?

Det finns olika typer av poolfilter, inklusive sandfilter, patronfilter och diatoméjordfilter. Vilken som är bäst beror på din poolstorlek och personliga preferenser.

Avslutande Tankar

Att äga en pool i Stockholm är en underbar upplevelse, och med rätt poolservice kan du njuta av den ännu mer. Kom ihåg att rengöra din pool regelbundet, balansera vattenkemikalierna och hålla säkerheten i åtanke. Om du någonsin är osäker på hur du ska sköta din pool, tveka inte att kontakta Poolservice Stockholm för professionell hjälp. Så slå på din favoritmusik, ta en drink och njut av din fräscha, inbjudande pool! Vattnet är perfekt – nu är det dags att dyka in!

Boka ett förutsättningslöst möte

Skapa din drömpool idag genom att boka ett förutsättningslöst möte för pooltjänster. Låt oss ta hand om din pool och ge dig den avkoppling du förtjänar!.

Kontakta oss!

stockholm poolservice logotyp

Välkommen till Stockholm Poolservice AB

Adress
Lavretsvägen 30, 147 63 UTTRAN

Organisationsnummer
556973-7157