renovera din pool stockholm

Renovering av pool: Gammal pool blir som ny!

Introduction

Sommaren i Stockholm är fylld av sol, skratt och glädje. Vad kan vara bättre än att svalka av sig i din egen pool? Men ibland kan åren gå, och din älskade pool kan behöva en uppfräschning. Det är här poolrenovering kommer in i bilden! I denna omfattande guide kommer vi att utforska allt du behöver veta om poolrenovering i Stockholm. Från materialval till kostnader, och från experttips till vanliga frågor, kommer du att vara redo att ge din pool nytt liv och skapa minnen som varar i många somrar framöver!

Varför är Poolrenovering i Stockholm Viktigt?

Att äga en pool i Stockholm är som att ha en skatt under sommarmånaderna. Den är en plats för avkoppling, nöje och minnesvärda stunder med familj och vänner. Men med tiden kan en pool bli sliten och förlora sin förtrollning. Här är några skäl till varför poolrenovering i Stockholm är viktigt:

 1. Förbättrad Estetik: En nyrenoverad pool ser fantastisk ut och blir ett elegant tillskott till din utomhusmiljö.
 2. Ökad Säkerhet: Äldre pooler kan ha säkerhetsproblem. Genom att renovera din pool kan du se till att den är säker för alla.
 3. Ökad Hållbarhet: En renoverad pool är mindre benägen att ha läckage eller andra problem som kan bli dyra att reparera om de ignoreras.
 4. Minskat Underhåll: Moderna material och tekniker gör det möjligt att minska underhållsbehovet för din pool.

Nu när du vet varför poolrenovering i Stockholm är så viktig, låt oss dyka in i några viktiga aspekter att överväga när du planerar din renovering.

Priset för Poolrenovering i Stockholm

Att förstå kostnaden för din poolrenovering är avgörande innan du börjar projektet. Priset kan variera beroende på flera faktorer, inklusive poolens storlek, nuvarande skick och de material du väljer. Här är en översikt över de potentiella kostnaderna:

 • Materialkostnader: Kostnaden för de material du väljer, såsom poolbeläggning, kakel och filter.
 • Arbetskostnader: Lönerna för de hantverkare som utför själva renoveringsarbetet.
 • Eventuell utrustning: Om du behöver köpa eller hyra speciell utrustning för att slutföra renoveringen.
 • Designkostnader: Om du anlitar en professionell designer för att hjälpa till med att planera din poolrenovering.
 • Reservfonder: Det är alltid en bra idé att ha en buffert för oförutsedda kostnader som kan uppstå under renoveringen.

Nu kanske du undrar vad som kan påverka priset mer specifikt. Låt oss bryta ner några faktorer.

Faktorer som Påverkar Priset

 1. Poolens Skick: Om din pool är i dåligt skick och behöver omfattande reparationer kommer kostnaden att vara högre än om det bara handlar om en estetisk uppdatering.
 2. Val av Material: Materialvalen kan variera kraftigt i pris. Till exempel kan du välja mellan olika typer av poolbeläggningar, från budgetvänliga till lyxalternativ.
 3. Poolens Storlek: Naturligtvis kommer större pooler att kosta mer att renovera än mindre pooler, eftersom de kräver mer material och arbetskraft.
 4. Specialfunktioner: Om du vill lägga till specialfunktioner som vattenfall, belysning eller en poolbar kommer detta också att påverka kostnaden.
 5. Lokal Arbetskraft: Arbetskostnaderna kan variera beroende av var du bor i Stockholm och tillgängligheten på kvalificerad arbetskraft.

När du har en bättre uppfattning om de faktorer som påverkar priset för din poolrenovering, är det dags att göra några beräkningar och upprätta en budget.

Hur kan jag spara pengar på poolrenovering i Stockholm?

Att renovera din pool i Stockholm behöver inte spränga din budget. Här är några tips för att spara pengar utan att kompromissa med kvaliteten:

 • Få Offerter Från Olika Leverantörer: Jämför priser från olika poolrenoveringsföretag i Stockholm för att få det bästa erbjudandet.
 • Gör Delar av Arbetet Själv: Om du är handig kan du spara pengar genom att utföra vissa delar av renoveringsarbetet själv.
 • Återanvänd Material: Om vissa delar av din pool fortfarande är i gott skick, överväg att återanvända dem istället för att ersätta dem.
 • Planera Noga: En noggrann planering kan hjälpa dig att undvika onödiga kostnader och överraskningar längs vägen.

Nu när du har en bättre förståelse för kostnaderna är det dags att utforska olika materialval för din poolrenovering.

Materialval för Poolrenovering i Stockholm

Valet av material är en av de mest avgörande besluten du kommer att fatta när du renoverar din pool i Stockholm. Det påverkar inte bara utseendet och känslan av din pool utan också dess hållbarhet. Låt oss ta en närmare titt på några populära materialval:

1. Poolbeläggning:

 • Mosaik: Ger en vacker och unik look till din pool. Finns i olika färger och mönster.
 • **

Vinyl**: Budgetvänligt och enkelt att installera. Kräver dock regelbunden underhåll.

 • Betong: Hållbart och flexibelt. Kan anpassas till olika former och storlekar.
 • Fiberpool: Lättviktigt och tåligt material som är enkelt att installera.

2. Poolkakel:

 • Porslin: Slitstarkt och motståndskraftigt mot kemikalier och repor. Finns i olika stilar och färger.
 • Glaskakel: Ger en lyxig känsla och reflekterar ljuset på ett vackert sätt.
 • Keramik: Prisvänligt alternativ med många olika designalternativ.

Nu när du har några alternativ att välja mellan när det gäller material, är det också viktigt att tänka på den estetiska aspekten. Vad är din vision för din nya pool?

Design och Estetik

Poolen är ofta hjärtat av din utomhusmiljö, så designen och estetiken är viktiga faktorer att överväga. Här är några designidéer som kan ge din poolrenovering i Stockholm en unik touch:

 • Infinity-pool: Skapa illusionen av att din pool sträcker sig ut i det omgivande landskapet med en infinity-pool.
 • Poolbelysning: Lägg till stämningsfull belysning för kvällsnjutning och en dramatisk effekt.
 • Vattenfall: Skapa lugn och harmoni med ett vattenfall som rinner in i poolen.
 • Poolbar: Förvandla din pool till en plats för underhållning med en inbyggd poolbar.
 • Utomhusdusch: En praktisk funktion för att skölja av sig innan och efter poolbadet.

Din poolens design är i stort sett upp till din fantasi och budget. Se till att konsultera med en professionell poolrenoverare i Stockholm för att förverkliga din dröm.

Experttips för en Framgångsrik Poolrenovering i Stockholm

Att planera och genomföra en poolrenovering i Stockholm kan vara överväldigande, men med rätt tips och råd kan du undvika vanliga fallgropar. Här är några experttips:

 1. Anlita en Professionell: En erfaren poolrenoverare i Stockholm kommer att ha kunskap och erfarenhet som är ovärderlig för ditt projekt.
 2. Tidig Planering: Börja planera din renovering i förväg för att undvika att bli överväldigad när sommaren närmar sig.
 3. Säkerhet Först: Se till att säkerhetsaspekterna är prioriterade, inklusive ett väl fungerande stängsel och poolskydd.
 4. Underhåll och Skötsel: Lär dig hur du ska sköta om din nya pool för att hålla den i toppskick.
 5. Kommunikation: Ha en öppen och tydlig kommunikation med din poolrenoverare i Stockholm för att undvika missförstånd.
 6. Miljövänliga Alternativ: Överväg att använda miljövänliga material och tekniker för din renovering.

Med dessa experttips i åtanke är du på rätt väg mot en framgångsrik poolrenovering i Stockholm!

Vanliga Frågor om Poolrenovering i Stockholm

Nu när vi har täckt många aspekter av poolrenovering, låt oss ta itu med några vanliga frågor som människor brukar ha när de funderar på att renovera sin pool i Stockholm.

1. Hur lång tid tar det att renovera en pool i Stockholm?

Svaret på detta varierar beroende på projektets omfattning, men det kan ta någonstans från ett par veckor till flera månader. En enkel estetisk renovering kan vara klar på kortare tid, medan större projekt som innefattar omstrukturering av poolen kan ta längre tid.

2. Vilket är det bästa materialet för poolrenovering i Stockholm?

Det finns inget enkelt svar på denna fråga, eftersom det beror på dina preferenser och budget. Betong är populärt för sin hållbarhet, medan mosaik och glaskakel ger en vacker estetik. Prata med din poolrenoverare för att avgöra vilket material som passar bäst för dina behov.

3. Är det möjligt att renovera min pool själv?

Om du har erfarenhet och kunskap inom poolrenovering kan du överväga att göra vissa mindre renoveringsarbeten själv. Men för mer komplicerade projekt och för att säkerställa att arbetet görs korrekt, är det bäst att anlita en professionell poolrenoverare i Stockholm.

4. Hur mycket kostar poolrenovering i Stockholm?

Kostnaden för poolrenovering varierar kraftigt beroende på flera faktorer, inklusive poolens storlek, skick och val av material. För en grov uppskattning kan du förvänta dig att betala från några tiotusen kronor till hundratusentals kronor.

5. Vad behöver jag göra efter att renoveringen är klar?

Efter att din poolrenovering är klar är det viktigt att följa rekommendationerna från din poolrenoverare när det gäller skötsel och underhåll. Det kan innefatta att justera vattenkemikalierna, regelbunden rengöring och skydd av din pool från väder och smuts.

Slutsats

Poolrenovering i Stockholm är en investering i både ditt hem och din livsstil. Genom att välja rätt material, planera noggrant och anlita professionella, kan du ge din pool nytt liv och skapa en oas av njutning för dig själv, din familj och dina vänner. Så se till att njuta av sommarens solsken och svalka i din nyrenoverade pool i Stockholm – det är värt varenda krona!

Boka ett förutsättningslöst möte

Skapa din drömpool idag genom att boka ett förutsättningslöst möte för pooltjänster. Låt oss ta hand om din pool och ge dig den avkoppling du förtjänar!.

Kontakta oss!

stockholm poolservice logotyp

Välkommen till Stockholm Poolservice AB

Adress
Lavretsvägen 30, 147 63 UTTRAN

Organisationsnummer
556973-7157